Idag tågade vi till Rostock!

Idag blev det en resdag! Efter packande och frukost på hotellet i Lübeck gick vi ner till tågstationen och köpte biljetterna till dagens tågresa. Medan resten av familjen ordnade de sista inköpen (souvenirer) vaktade jag våra ryggsäckar på stationen.

När de andra kom tillbaka var det lagom att gå ner på perrongen. Det ser inte ut att vara mycket folk men minuten efter att vi kommit ner välde det in människor. Vi tror att det tyska sommarlovet har börjat (typ i fredags) och det var många som var på väg till andra ställen. Vi fick i alla fall sittplatser på tåget och resan gick finfint! Några sov, några läste och andra pysslade!

Precis när jag hade varit på damernas sa John att vi skulle av. Han hade kommit på att vi kunde byta på ett annat ställe än det som var planerat och sedan ta samma tåg som vi skulle ta och på så sätt få en lite längre bytestid så vi hann äta lunch. Så vi hamnade i Bad Kleinen. Ett litet slumrande samhälle. Vi hittade en matbutik och köpte lite pannkakor och bröd. Sen satte vi oss under ett träd och åt och pausade lite.

Tack vare Lea fick vi sen jättefina platser på nästa tåg. Barnen hade längtat efter att få åka dubbeldeckartåg och nu fick vi det!

Vi hade högläsning och åt konstiga coca-cola-kakor med citronsmak.

Där uppe satt vi! Framme i Rostock!

Vi hade bokat ett hotell nära järnvägsstationen och det var nog tur. För det var ganska trötta barn som kollade in vårt jättestora hotellrum. Efter lite överläggningar delade vi på oss en stund. Killarna gick ner till centrum medan tjejerna vilade på hotellrummet. Efter en stund anslöt även vi ner på stan. Det visade sig att vi har prickat in tre dagar med festligheter här i Rostock! Konserter på torget, roligheter för barnen och en massa folk och glada miner! Rostock tog oss med storm! En himla vacker stad! Ska bli kul att se mer under de kommande dagarna.

Antal steg enligt hälsa-appen: 14 700

Leave a reply