Lübeck! (Dag 2)

Oj, vilken go natt vi hade! Jag och Love sov i ett rum. De andra tre i rummet bredvid. Och vi var som sagt trötta!

Vi började dagen med att gå de 20 minutrarna till centrum. Vi köpte frukost i mataffären och satte oss vid rådhuset i solen på en bänk. Så skönt!

Midsommarfrukost i solen!

Vi hade som sagt inte hunnit se allt av Lübeck dagen innan så vi fortsatte vår promenad. Vi hade fått tag på en väldigt bra karta som visade en bra väg för att se så mycket som möjligt av Der Alte stadt, Gamla staden i Lübeck.

Så himla häftiga gränder! Små, små kryp in som ser ut att inte leda någonstans. Sen kommer man ut på en helt annan gata.

Här hittar man hus som är byggda på 1500-talet! Mäktigt!

Lunch tog vi på en glassbars innegård. Mysigt men kanske inte den bästa lunchen..

Det var en liten avstickare till ett kloster som vi var nära på att skippa. Men det var tur att vi inte gjorde det. Där låg nämligen ett jättefint och interaktivt museum om Europas Hansastäder! Vi blev kvar där i tre timmar och läste och tittade!

Men det var ju ändå midsommar och jordgubbar ville vi iallafall ha. Så när vi var färdiga på museet gick Lea och John och fixade lite mellanmål. Det behövdes!

Sen hade vi krafter att ta den sista biten av promenaden!

Klockan närmade sig 18 och efter en minst sagt dålig matdag behövde vi verkligen få äta lite riktig mat. När vi stod där vid gathörnet och funderade på var vi skulle gå kom det fram en trevlig dam som frågade om hon kunde hjälpa oss med något! Hon tipsade om ett ställe som passade för barnen och vi hamnade på Peter Pane. En modern men avslappnad hamburgerrestaurang! Tack för den hjälpen!

Nu är vi tillbaka på hotellrummet. Barnen har spelat spel, spelat fotboll och nu läser dom medans jag bloggar ikapp oss lite. Imorgon ska vi packa om och ta tåget mot Rostock. Nästa ställe på vår tur..

Antal steg enligt hälsa-appen: 16 738

Leave a reply