Till fots i Lübeck! Dag 1

Från färjan var det en kort promenad till Hauptbanhof i Kiel. En del ryggsäcksinställningar krävdes men när vi kom på plats gick det snabbt. Barnen satte sig med packningen i ett hörn och John och jag ställde oss i kö för tågbiljetter.

Vi fick snabbt hjälp av en man som jobbade där och han berättade för oss att tåget till Lübeck skulle avgå om 6 min! Vi köpte biljetter i en automat, slängde på oss ryggsäckarna och sprang bort till tåget. Vi hann!

Tåget tog 1 1/2 timme och barnen roade sig med att pyssla. Det var väldigt vackert och grönt utanför fönstret. Jag bara njöt!

Vi kom fram till Lübeck vid lunch och eftersom vi inte fick tillgång till våra hotellrum så lämnade vi ryggsäckarna och begav oss ner till centrala Lübeck. En ganska liten area men jag kan säga att vi efter 2 dagars promenaderade ännu inte hunnit att se allt!

Häftig arkitektur och spännande historia!

Rådhustorget, mängder av kyrkor och coola hus! Vi åt bratwurst på torget, köpte fika och satt i parken vid Domkyrkan och gick och gick och gick. Inte undra på att barnen dalade i energi ibland så vi fick fylla på med mat och fika!

När vi kom hem till hotellet på kvällen hade vi gått 1,2 mil! En bra bedrift för en 6-åring!

Kvällen avslutades med att barnen lekte Talang (tv-programmet) på hotellrummet. Extremt trötta barn och föräldrar gjorde att det blev en tidig kväll!

Antal steg enligt hälsa-appen: 16 895

Leave a reply