Rostock zoo och fotbollsmatch på stranden

Nu är vi en dag efter med bloggen igen. Vi hann inte med igår..

Vi hade en oplanerad dag och någonstans tänkte jag att det skulle bli en lite lugnare dag. Tji fick jag! Istället gick vi mer än någonsin och det blev den varmaste dagen hittills på vår tågluff.

Vi packade lätt och gick ner till turistinformationen för att få lite tips. Vi pratade om många saker men landade till slut, efter omröstning i familjen, på Rostock Zoo, dit vi tog spårvagnen.

Det var en fint zoo. Inte särskilt mycket folk men ganska varmt. Zoo:t har två delar. Den historiska delen med isbjörnar, afrikanska antiloper, pingviner och lejon. Den andra delen handlade mer om evolutionen. Olika sorters apor, fiskar och maneter och äldre raser av bufflar med mera.

Här kommer barnen just upp till oss efter att Jessi lyckats göra ”High-five” med en apa! Han satte upp handen mot glaset och apan klappade till glaset mot hans hand!

Vi hade köpt med oss lunch och åt i parken med utsikt över två kängurus.

Vi hade olika favoriter under dagen. John gillade en liten mini-apa, Jesaja gillade ”Mr. Give me five”, Love gillade Surikaterna och min favorit var isbjörnarna. Leas favorit var en liten 14-månaders tjej som hette Runa som vi träffade på en lekplats! Dom blev kompisar direkt. Ingen av dom förstod den andre men de kunde säga varandras namn och det räckte!

När klockan var strax efter 18 gick vi till spårvagnen och åkte tillbaka till hotellet. Vi packade om lite snabbt och gick tillbaka till järnvägsstationen och åkte ut till Warnemünde. Innan vi fick i oss mat var väl den ideén så där smart. Men efter maten på stranden blev humöret på alla fem lite bättre. Lea och Love skulle bestämt bada. Vi andra stannade uppe på stranden. Efter badet blev det spontan-fotbollsmatch med två tyska killar i sanden! Ett bra avslut på en lång dag. Vi somnade gott!

Antal steg enligt hälsa-appen: 21 955

2 tankar om “Rostock zoo och fotbollsmatch på stranden

  1. Många fina bilder på er och djuren. Härligt att ni slapp trängas med massor av människor. Var det en fågeln som lyfte på stranden?

Leave a reply